Хасково

Призови места за хасковски ученици от национални състезания

Призови места от две национални състезания по професии спечелиха ученици от хасковската ПГДС „Цар Иван Асен II“, похвалиха се от гимназията.

Пловдив беше домакин на националното състезание „Мебели, стилни мебели и дърворезба“. Отборът на ПГДС спечели първото място за комплексното си представяне. Екипът на хасковската гимназия беше в състав Даниел Маджаров – Х В клас, Росен Разцветников и Кирил Георгиев от XII В клас с ръководител Тихомир Жеков. Те впечатлиха журито както с професионални умения за качествена и прецизна изработка на стилни мебели за дневна стая от масивна дървесина, така и с презентационни умения. Хасковлии бяха удостоени и с трето място в категория „Дърворезба“.

ПГДС

В състезанието участваха ученици от професионални гимназии по дървообработване от Пловдив, Варна, Велинград, Русе, Ямбол, Свищов и Хасково.

В Русе пък се проведе националното състезание „Най-добър млад строител“, където учениците от ПГДС заслужиха призовите места в няколко от състезателните категории. Анелия Петрова XII Б спечели второ място в категория „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“ с уникалните си декоративни пана и мазилки, а по отношение на техниката „отсичане“ бе абсолютен фаворит на журито. Трето място в категория „Сухо строителство“ бе присъдено на екипа на гимназията в състав: Тодор Тодоров и Марин Данев от XII Б клас. За успешното представяне на гимназията, отборът бе подготвен от инж. Златина Стойнова и инж. Иван Петков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button