Хасково

Митрополит Николай се извинява на кмета заради параклис

Първа копкаПърва копка за изграждането на параклис „Света Петка“ на ул. „Днепър“ направиха днес председателят на ВМРО – НИЕ Николай Кючуков и председателят на Тракийското дружество Кирил Сарджев.

„Идеята за изграждането на православния храм е от около 10 години. Тя е на жителите на трите хаскосвки квартала – „Македонски“, „Овчарски“ и „Тракийски“, припомни Кючуков.

ПроектътНа събитието присъства и кметът на Хасково Георги Иванов.  Той обясни, че параклисът ще бъде изграден с дарения, а парковата среда около него ще бъде реализирана с парите от проекта за 10-те милиона лева. 

Градоначалникът обяви, че е получил официално извинение от пловдивския митрополит Николай за това, че на събитието не може да присъства нито един свещеник, тъй като всички са на конференция в Пловдив.

ОткриванетоПараклисът „Св. Петка“ ще представлява куполна еднопространствена сграда, като главният вход и аспидата са ориентирани запад-изток според каноните на православната църква. Куполът на храма ще се издига на височина от 9 метра. Автор на проекта е арх. Нина Танчева.

Районът около параклиса ще се превърне в паркова среда с детски комплекс за игра с две пързалки, клатушка, люлка и два вертикални занимателни панела – тип „сметало“ и тип „пъзел“. В северната част на парка е проектирана площадка за стрийтбол. Предвидени са и кътове за отдих.

 

Image Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
КРУМ
КРУМ
21.03.2011 15:59 15:59

Само така ,БРАВО НА КМЕТА И НА ВМРО ,на пук на продажниците който строят улици за циганите вместо църкви.Всички да ги знаят предателите -Златю Марчев , Стефан Атанасов ,съветниците на ГЕРБ и АТАКА дето подкрепиха ДПС

siuleiman
siuleiman
21.03.2011 16:37 16:37

малееече ибрикчии а казват че ние турцитесме били такива подминаха ни сега и ние ще вдигнем една джамийка в тоя район над училище Христо Ботев да видите коя ще по хубава вашата или нашата черква

Речник на кмета
Речник на кмета
21.03.2011 18:00 18:00

Дарение = Изнудване

!
!
21.03.2011 19:15 19:15

сюлейманчо, щом твърдиш, че си турчин върви си в твоята държава. В Турция има ли малцинства? НЯМА! В България също няма!

КРУМ
КРУМ
21.03.2011 19:56 19:56

АБЕ РЕЧНИКА ,НА ТЕБЕ МАЙ ТИ ПЛАЩАТ ДА ДА ПИШЕШ ПРОСТОТИЙ ПО САЙТОВЕТЕ . СЕГА КАТО СИ ПОМИСЛЯ НА ТЕБ И НА ТАКИВА КАТО ТЕБЕ МАЙ ВИ Е ДОСТА МЪЧНО, ЧЕ В ХАСКОВО СЕ СТРОЯТ ЦЪРКВИ И БИЕ КАМБАНА. ЗАТЪЖИХТЕ СЕ ПО ХОДЖАТА МАЙ.

кичо
кичо
21.03.2011 21:43 21:43

Айде,пак популизъм от страна на кметя!Все едно с Кючуков си изкараха от джоба парите и те плащат.Парите са от европейска програма за подобряване и благоустройство на паркова среда.Стига са си правили реклама с чужди пари!

Анонимен
Анонимен
22.03.2011 9:24 9:24

НА ТЕБЕ ПУКА ЛИ ТИ КЪДЕ ОТИВАТ ЕВРЕЙСКИТЕ ПАРИ!!!
ПО ЩАСЛИВ ЛИ ЩЕ СИ,АКО СА ЗА ДЖАМИИ???

Back to top button