Хасково

Отпускат еднократна финансова помощ на 36 украинци в Хасковска област

75 украински граждани в Хасковска област са подали заявления за отпускане на еднократна финансова помощ в размер на 375 лв., съобщават от областната администрация след заседание на Кризисния областен център. 36 от тях вече са одобрени, а 37 от заявленията се обработват.

402 украински граждани са регистрирани и преминали през областта от началото на войната. На частни адреси са били регистрирани 206 човека, а в хотели – 196. Жените са 199, децата – 133, а мъжете – 70.

Временна закрила е предоставена на 325 души, като са издадени 221 регистрационни карти, в които са вписани и децата. Хотелите са предимно в общините Хасково, Минерални бани, Свиленград, и село Долно Черковище.

10 украинчета са записани на училище. 5 от тях са в присъствена форма, тъй като разполагат с изискваната медицинска документация. Останалите посещават часове само следобед, като изучават интензивно български език.

От БЧК са подпомогнали 18 семейства. Над 150 дарители и 6 големи фирми са се включили досега в кампанията, която продължава.

8 коментара

 1. Тези 70 украински мъже са престъпници в Украина. Те са дезертьори там и ги чака 10 годиги затвор. Някакъв правен абсурд щом тук ии помагат.

 2. Честно казано малко в повече ми идва с тези украинци!То с такава помощ,дарения и състрадание към никой не сме се отнасяли!Само за тях се говори ,спекулации много .Разбирам да се помага ама ние направо си се надупваме!Стига де !!!!

  1. Ако някой ден тук почнат да падат руските бомби и се наложи да се изселваш в на ма*ната си с две тениски, чифт галоши и шише ракия, ще те видим каква песен ще пееш и дали няма да предлагаш френска любов срещу банички, мишок.

   Защото съм сигурен, че няма да хванеш оръжие да браниш родината си, без значение кой напада.

     1. Няма как да стигне до масква, полетите не работят.

      Що ли така, „John“?

      45 години стигат, „John“. Проблемът с тъпунгери като теб е, че искат да докарат масква в България. На теб в СССР сигурно ще ти е по-добре – да си пиеш одеколон, да си шофираш масквича „с 200“ и да не се замисляш много за света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button