Хасково

Искат общината да обслужва гражданите въпреки задълженията им

Ирена УзуноваОбщинските съветници от ГЕРБ ще внесат извънредна докладна на предстоящата сесия на Общински съвет – Хасково този петък. Ще поискаме да отпадне решението гражданите и фирмите да не се обслужват ако имат задължения към общината, каза съветникът от ГЕРБ Ирена Узунова. 

Причината – зачестилите сигнали от граждани, на които са отказвани административни услуги. Те са сезирали и омбудсмана на България Константин Пенчев, който също търси начин да реши проблема, допълни Узунова.

Haskovo.info припомня, че решението да не се обслужват граждани и фирми – длъжници към „Общинска данъчна дирекция, длъжници по договори от наеми, рекламна дейност, продажби и туристическа такса бе прието на 26 март миналата година на заседание на Общински съвет и е част от антикризисната програма на администрацията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
bravo
bravo
21.03.2011 15:48 15:48

Otkrihte toplata voda sled3 godini tova e revoluciq

BRAVO
BRAVO
21.03.2011 17:30 17:30

BRAVO SAMO TAKA

сърп и чук
сърп и чук
21.03.2011 17:44 17:44

не трябва да бъдат обслужвани тези които са некоректни към общината

КРУМ
КРУМ
21.03.2011 18:18 18:18

Що не отмените данъците бе герберчета???? така и така съсипахте държавата давайте.Предлагам който НЕ си плати данъците да получава бонус 1000лв ,който ги плати да го глобяват. Нали тва ви е логиката. Апропо що вдигнахте данъците в София?????????????????????????
ХАСКОВЛИЙ ДА СИ МИСЛЯТ КАКВО ГИ ЧАКА

СВИРКАЙ СИ ПЕТРЕ
СВИРКАЙ СИ ПЕТРЕ
21.03.2011 22:14 22:14

БРАВО НА ПП.ГРОБ

ВАЯ
ВАЯ
22.03.2011 6:43 6:43

ЗАЩО НЕ СЕ ПОМИСЛИ ПО ВЪПРОСА, ЧЕ ТАКА СЕ СЪЗДАВА НЕРАВНО ТРЕТИРАНЕ НА ГРАЖДАНИТЕ, А ТОВА Е ПРИЗНАК НА ДИСКРИМИНАЦИЯТА. НЕ ЧЕ СЪБИРАНЕТО НА ДАНЪЦИТЕ ЧРЕЗ ТАЗИ ПРИНУДА Е НАЙ -ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ, НО НЕ Е ПРАВИЛНО И ТОВА КОЕТО СЕ ПРЕДЛАГА В МОМЕНТА . СЧИТАМ, ЧЕ УСИЛИЯТА НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ СЛЕДВА ДА СЕ НАСОЧАТ КЪМ ТОВА КАКВИ МЕРКИ ДА ВЗЕМАТ НЕИЗПРАВНИТЕ ДЛЪЖНИЦИ ДА СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ. ЗАЩОТО ПЪРВО ТРЯБВА ДА ИЗПЪЛНЯВАМЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА, А СЛЕД ТОВА ДА СЧИТАМЕ, ЧЕ ОБЩИНАТА НЕЩО НИ ДЪЛЖИ И ДА Я КРИТИКУВАМЕ.ЗАЩОТО НИЕ ИЗПРАВНИТЕ ВСЕ ПЛАЩАМЕ- ТОКА НА ЦИГАНИТЕ, ВОДАТА НА ХИТРЕЦИТЕ ДЕТО Я КРАДАТ, АДМИНИСТРАТИВНОТО ОБСЛУЖВАНЕ НА ТЕЗИ ДЕТО ИМАТ И КОЛИ И АПАРТАМАНТИ А СТРАННО ЧЕ СА СИ ЗАБРАВИЛИ ДА СИ ПЛАТЯТ. ЗАЩО СЪВЕТНИЦИТЕ ОТ ГЕРБ НЕ ОТИДАТ ДА ВИДЯТ В ДНИТЕ СЛЕД ПОЛУЧАВАНЕ НА ПЕНСИИТЕ КЪДЕ ХОДЯТ ПЕНСИОНЕРИТЕ. НЕ СТИГА ЧЕ МИЗЕРСТВАТ С МИЖАВИТЕ ПЕНСИИ АМИ ПЪРВИ СЕ НАРЕЖДАТ ДА СИ ПЛАТЯТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА. А СУЛЬО И ПУЛЬО ДЕТО НА 20 ГОДИНИ Е ЯХНАЛ КОЛА ЗА 100 000 ЛЕВА НЕЯСНО КАК „СПЕЧЕЛЕНИ “ ПАРИ СМЯТА, ЧЕ ОБЩИНАТА МУ Е ДЛЪЖНА.
СЧИТАМ ОЩЕ, ЧЕ СЛЕДВА ДА СЕ НАМАЛЯТ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ ВКЛЮЧИТЕЛНО И В ОБЩИНАТА, А ДА СЕ УВЕЛИЧАТ СЪБЕРАЧИТЕ НА ДАНЪЦИ. И ТО ТЕЗИ НА ТРУДОВ ДОГОВОР КЪМ ОБЩИНАТА, А НЕ ЧАСТНИТЕ СЪДИИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ И РАЗНИ МУТРИ ОТ ФИРМИ ЗА ИЗКУПУВАНЕ НА ДЪЛГОВЕ. И ПРЕДЛАГАМ ГЕРБ ДА СФОРМИРА НЯКАКВА СТРУКТУРА ОТ КОМПЕТЕНТНИ ЮРИСТИ ДОРИ И БЕЗ ДА СА ТЕХНИ ЧЛЕНОВЕ ИМАТ СИМПАТИЗАНТИ, КОИТО МОЖЕ ДА СА ПО -ЛОЯЛНИ КЪМ ТЯХ И ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ ИМ. ВМЕСТО ДА СЕ ОБГРАЖДАТ С ХОРА КОИТО НЯМАТ НИКАКВА ПРЕДСТАВА ОТ ПРАВОТО, ОТ ЖИВОТА, ОТ ПРОБЛЕМИТЕ НА ХОРАТА И НЕПРЕКЪСНАТО СЕ КОМЕНТИРАТ В ГРАДА . ОТ ЮРИСТИТЕ ИМ САМО РЕНИ УЗУНОВА Е ДОБЪР ЮРИСТ ВСИЧКИ ДРУГИ ИМА ОЩЕ МНОГО ДА ЧЕТАТ И ДА СЕ УЧАТ НЕЗАВИСИМО КЪДЕ И КАК СЕ АФИШИРАТ.

gost
gost
22.03.2011 11:25 11:25

4ydatse kak daostanat v vlasta koiato imse dade za6to da nla6tam az korekniat platec na nekoreknite dasi gledat rabotata gerberi

тара
тара
22.03.2011 11:27 11:27

Супер е решението, от къде на къде няма да ни обсужват, нали това им е работата. Много по-логично е. Има си други законови форми под които да се събират дължимите суми, а не с изнудване и шантаж!

Back to top button