Хасково

Откриха STEM център за 50 г. ПМГ, очакват президента на вечерния концерт

С тържествен водосвет за 50-годишнината на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково беше открит STEM център по софтуерни и хардуерни науки и 3D принт технологии в гимназията.

Водосветът отслужи отец Димитър, а символично лентата прерязаха заместник-министърът на образованието Мария Гайдарова и директорът на ПМГ Гергана Петрова. Преди това те поздравиха учениците и учителите, а Гайдарова дари книги на гимназията. Кметът Станислав Дечев каза в словото си, че днес празнуват и всички завършили гимназията през годините, като него. Градоначалникът връчи на Петрова кристална статуетка на Св. Богородица, която да закриля всички в гимназията.

Празник

Сред официалните лица бяха още областният управител Катя Панева, съветникът на министъра на образованието Камен Тодоров, Стамен Янев – член на Надзорния съвет на Българската банка за развитие и съветник в Министерството на иновациите и растежа, началникът на Регионалното управление на образованието Веселина Павлитова, Юлиян Петров – председател на синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

Учениците положиха цветя пред паметната плоча на акад. Боян Петканчин, беше представен документален филм за ПМГ, имаше и изложба, посветена на юбилея. Всички бяха поздравени от танцьорите на ансамбъл „Южняци“.

Празникът продължава в 18 часа в читалище „Заря“ с концерта „Традиции, приемственост, иновации“, където се очаква и президентът Румен Радев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
gabi
gabi
21.04.2022 17:43 17:43

Побоища, къртене на стаи със столове, масово пушене и никави последствия!
Диркторката крие проблемите и е неспособна да ги реши.
Да се маха. Махнете я !
Поздрави за кадърните учители и умните деца !

Back to top button