Хасково

Ученичка от Хасково с приза за най-добър млад хлебар-сладкар на България

Ученичка Фатме Мусин от хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ спечели приза „Най-добър млад хлебар-сладкар на България за 2022 г.“ и първо място на Национално състезание по професии, което се проведе в столицата. Това е поредно отлично представяне на ученици от гимназията на национални състезания по професии, похвалиха се от училището.

В тазгодишната оспорвана надпревара участваха състезатели от 26 професионални гимназии от цялата страна. Работата им беше оценена от авторитетно жури с председател шеф Стефани Младенова и членове шеф Ради Стамболов и сладкари от МЕТРО академия.

С изключителна прецизност, творчество, бързина и професионализъм се открои състезателката Фатме Мусин. Тя приготви и представи пред журито по три порции от еклери от парено тесто с шамфъстък и шоколад и козуначета с портокалови корички, червена боровинка и бадеми. Изделията впечатлиха журито с балансиран вкус и иновативност. Презентацията й бе безупречна и на професионално ниво, без нито една забележка от журито. Възпитаничката на хасковската гимназия бе поздравена от всички членове на журито за перфектната работа, самообладание и отлична организация на работното място.

ПГТ

Брилянтното представяне на състезателката бе отличено с две купи, два златни медала и куп други награди. Това са чек за обучение на стойност 500 евро от HRC Culinari ACADEMY, чек за обучение на стойност 1000 евро от Висше училище по мениджмънт – Варна и приз „Млад хлебар-сладкар на България–2022 година“ на Национална Кулинарна купа на България 2022.

ПГТ

Ученичката от 11 г клас, специалност „Производство на сладкарски изделия“, бе подготвена от инж. Ваня Михова – старши учител по професионална подготовка в областта на хлебопроизводството и сладкарството. Инж. Михова от години подготвя ученици за регионални и национални състезания, които традиционно се класират в топ 5 на България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button