Регион

Съдът потвърди две от глобите за спрения ТЕЦ в Димитровград

ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград обжалва пред съда глобите, наложени от РИОСВ – Хасково.

Две от наказателните постановления в размер на 2 000 и 2 500 лв. бяха потвърдени вчера от Районен съд – Димитровград като законосъобазни и правилни. Глобите са наложени, защото централата не поддържа необходимото качество на заустваните води в съответствие с условията на комплексното разрешително. Решенията подлежат на обжалване пред Хасковския административен съд.

Haskovo.info припомня, че от екоминистерството издадоха заповед за затваряне на ТЕЦ-а заради нарушения на комплексното разрешително и неизпълнени предписания. Предприятието не работи от понеделник, но вчера бяха запечатани помещенията, от които се подава горивото. От централата казаха, че ще обжалват заповедта.

Росен Давчев от сдружението „Дишай, Димитровград“ коментира тази сутрин, че са доволни от това макар и закъсняло решение на държавата. По неговите думи досега ТЕЦ-ът не е бил затварян, защото на няколко пъти е давана възможност да се оправи инсталацията, така че да отговаря на комплексното разрешително и да няма системно обгазяване на Димитровград със серен диоксид.

В централата работят 240 души, като още 70 са заети с други дейности, свързани с производството. Сега част от тях ще излязат в отпуск.

Екоминистерството издаде заповед за спиране на ТЕЦ Марица 3 в Димитровград

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мдааа
Мдааа
22.04.2022 12:16 12:16

Дишай, Димитровград вече си купиха нови коли, какво ли следва след спирането на ТЕЦа

Back to top button