Хасково

Съдът отмени частично запора на сметките на община Хасково

Община ХасковоЗапорът върху сметките на община Хасково е частично отменен, съобщи днес кметът Георги Иванов. Това е постановил Пловдивският апелативен съд по жалбата на администрацията.

Сметките на общината бяха блокирани от хасковския окръжен съд по искане на фирмите „Марчела 90“ и „Европът“ заради неиздължени към тях суми. Първата претендира за около 500 000 лева, а втората за 3 милиона лева.

По делото за дълга към „Марчела 90“ съдът постанови, че не може да има предварителен запор преди решение за дължимите суми, коментира Иванов. Другият иск е върнат в окръжния съд, тъй като бяхме предложили обезпечение с недвижим имот, но сега го оттеглихме и се надяваме, че и там запорът ще падне, допълни кметът. Засега успяваме да се разплащаме с фирмите и запорът не попречи на работата на общината, заяви Георги Иванов.

Искането за предоставяне на сградата на бившето училище „Алеко Константинов“ на гимназията по лека промишленост идва от министъра на образованието, коментира още Иванов. Предложението ще бъде разгледано на заседанието на общинския съвет в петък. Градоначалникът определи искането на ГЕРБ за отпадане на отказа от обслужване на хора със задължения към общината като популизъм и посочи, че това е така в много други градове, включително в София.

По повод коментарите на общинските съветници от управляващата партия за синята зона Георги Иванов заяви, че платените паркинги, които влизат в определената за синя зона територия съществуват по силата на договор. Веднага щом той изтече, те ще заработят като Синя зона.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button