Спорт

Оживление на Кенана заради хубавото време и два тенис турнира

Много хасковлии и гости на града са в парк „Кенана“ в слънчевата събота. На кортовете се провеждат два тенис турнира, където има много състезатели и техни близки.

Хасково е домакин на международния турнир от втора категория на ITF до 18 г. и турнир от веригата „Kinder+“ до 9 и 10 г. Двете състезания продължават и в неделя.

Кенана

Днес хасковлията Адрияно Дженев се наложи на полуфиналите с 6-2, 6-1 над Илия Максимчук от Украйна. Това е четвърта поредна убедителна победа за Дженев без да загуби сет. Вчера Адрияно триумфира и с титлата по двойки при юношите в тандем с Никола Зекич от Сърбия. Именно срещу Зекич утре Дженев ще играе на финал за титлата на сингъл. В другата полуфинална среща Зекич елиминира с 6-3, 6-4 друг българин – Динко Динев.

Кенана
Адрияно Дженев

При девойките 15-годишната Елизара Янева победи с 6-2, 6-3 втората в схемата Анна Зирянова от Русия. На четвъртфиналите Янева елиминира с 0-6, 6-4, 6-4 и четвъртата поставена Катерина Лазаренко от Украйна. В спор за титлата българката ще играе срещу първата поставена Екатерина Хайрутдинова от Русия. Треньор на Адрияно Дженев и Елизара Янева е Серафим Грозев.

Кенана

Днес беше и финалът на двойки при девойките, в който Ю-Юн Ли от Тайван и ирландката Селин Симоню се наложиха с 2:1 след обрат над румънката Кара Местер и рускинята Анна Зирянова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЕДИН
ЕДИН
24.04.2022 10:58 10:58

Хубаво,хубаво…
Ама някой да е чул или видял да е пръскано против КЪРЛЕЖИ?

Back to top button