Любопитно

Дара и Михаела Маринова ще пеят за празника на Харманли

Певиците Дара и Михаела Маринова ще изнесат концерт за Деня на Харманли – 2 май, съобщават от общината.

Празничната програма ще се открие на 28 април от 17:30 часа с изложба живопис „Пътуването на един пилигрим“ на Благой Господинов в Културния център. По повод Световния ден на танца – 29 април, пред НЧ „Дружба 1870“ от 18:30 часа ще се проведе инициативата „Да се хванем на хорото“ с ФК „Загрей“.

Мощен рев на мотори ще озвучи града в събота – 30 април. От 11 часа в отсечка на булевард „България“ започва Рокерското шоу. Мотористите ще направят и традиционната почетна обиколка на града.

Откриването на II турнир за купата на „Вълците“ по хокей на трева ще се състои на 30 април от 11 часа на спортното игрище в парк „Димана Данева“. За пореден път общината ще бъде домакин на Държавното първенство по корабомоделен спорт. Състезанието ще бъде открито на 30 април от 13 часа на язовир „Кюмурлука“. По повод празника на града Община Харманли организира общински турнир по футбол на 30 април от 16 часа на спортната площадка на улица „Алеко Константинов“. Национален шампионат по Кудо ще събере състезатели от цялата страна, за да се борят за купата на кмета на 1 май. Началото е от 8:30 часа в Спортен комплекс „Хеброс“.

На празничния 2 май от 9 часа в църквата „Св. Атанасий“ ще бъде отслужена тържествена литургия и молебен за преуспяването на Харманли.

От 11 часа в Конферентната зала на Културния център ще се проведе тържествената сесия на общинския съвет. Традиционно ще бъде връчено званието Почетен гражданин на Харманли.

Празничният вечерен концерт на площад „Възраждане“ с Дара и Михаела Маринова започва в 20 часа. Фойерверки ще закрият концерта, но не и програмата посветена на Деня на Харманли.

За първи път тази година общината организира „Парад на детските мечти в Харманли“ на 4 май от 17:30 часа. Пъстрото шествие с участието на детски градини и училища ще тръгне от НЧ „Дружба 1870“ – до площад „Възраждане“.

С театралната постановка „ТЯ И ТОЙ“ на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ ще се постави финала на празничните събития по повод Деня на Харманли. Комедията ще се играе на 9 май от 19 часа в НЧ „Дружба 1870“.

Празник

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button