Хасково

Ученици от областта с екоинициативи по повод Международната година на горите

ImageДецата от първи до четвърти клас на  ОУ  „Шандор Петьофи“ в Хасково с въображение и творчество  колективно изработиха макет на гора и тематична изложба, която от днес ще краси коридорите на училището. Поводът е Международна година на горите – 2011-та.

С много труд и творчество малките природолюбители са пресъздали различни дървесни видове и горски обитатели, съпроводени с информация за техните особености и местообитания. 

По повод 22 март – Световния ден на водата учениците  стартираха и образователна инициатива по темата. Училищните чешми осъмнаха с апликации на капки вода и позитивни послания посветени на значимостта и опазването чистотата на природата и водата.

Първокласниците посетиха всяка класна стая носейки по две чаши с вода- чиста и мръсна, за да напомнят важността и безценната стойност на това природно богатство.

 

Image Учениците от ПГЕТ „Захари Стоянов“ в Харманли стартираха поредица от инициативи по повод Международната година на горите още на на 2 февруари- Световния ден на влажните зони, когато деветокласници проведоха открит урок  със специален гост инж. Мирослав Василев, специалист по озеленяване.

Той обясни как изчезването на горите играе изключително важна роля за климата на дадено място. Учениците разсъждаваха по темата за значимостта на растенията, за зелените площи в и около Харманли и Защитената местност  „Дефилето“.

ImageУчениците от 9 и 10 класове организираха още конкурс за есе и изложба с фотографии, посветени на гората. Учебното заведение е определило и 4 свои млади фотографи, които ще участват в конкурса за рисунка и фотография на тема  „Обичай гората „, организиран от РИОСВ – Хасково. 

Изложби с детски рисунки и апликации, посветени на опазването на гората и природата са организирали още школата по изобразителни дейности към Младежки център- Хасково, Детски градини №3 и 17 – Хасково, ДГ  „Слънце „- Димитровград.

Изложбата в Младежки център Image

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button