Регион

Хванаха група в незаконна сеч край Сираково

Група, извършваща незаконна сеч в общинска гора в землището на село Сираково, община Минерални бани е заловена от полицаите, съобщават от областната дирекция на МВР – Хасково.

Шестимата са хванати на 23 април в местността „Айръка“ в момент на дърводобив с моторни резачки, без разрешително за сеч. Сечта се извършвала за фирма, но мъжете нямали сключени трудови договори с дружеството.

В друга част на местността са заловени мъж и жена от село Спахиево също в момент на рязане и товарене на дървесина в лек автомобил Опел. Тук същото дружество имало позволително за сеч, но двамата нямали сключени трудови договори.

Иззети са 4 моторни резачки и нарязани дърва. Уведомени са общинските горски лесничеи за вземане на отношение по случая. Предстои съставяне на акт срещу лицата за извършено нарушение по Закона за горите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button