Хасково

Възобновиха дела по жалби на служители на МВР за неизплатени възнаграждения

Хасковският окръжен съд възобнови дела по жалби на полицаи, гранични полицаи и пожарникари за неизплатени допълнителни възнаграждения.

Става въпрос за възнаграждения за извънреден труд, получени в резултат на преизчисляване на положен нощен труд. За утре са насрочени за разглеждане 7 второинстанционни дела, образувани по жалби от ОД на МВР – Хасково срещу решения на районните съдилища в Хасково и Свиленград. Такива дела са образувани по постъпили жалби и от Главна дирекция „Гранична полиция“, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и са разглеждани от всички районни съдилища в съдебния район, съобщават от Окръжен съд – Хасково.

Haskovo.info припомня, че в края на март от ХОС съобщиха, че предстои възобновяването на 316 въззивни дела по жалби на полицаи, гранични полицаи и пожарникари. Част от делата бяха спрени до излизането на тълкувателно решение от Върховния касационен съд, където делото също беше спряно до решение на Европейския съд. В края на февруари е постановено решение на Европейския съд, като скоро се очакваше такова от ВКС. Тълкувателното дело е заради различната практика на съдилищата в страната. Едни от жалбите са били уважени, други са уважени частично, а трети са отхвърлени. Целта е да се уеднакви съдебната практика.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Някой
Някой
26.04.2022 16:20 16:20

Дано спечелят полицаите, поне сега го няма човека който диктуваше правилата и някои хора оказваха натиск върху изхода на делата. Сещате се кой нали ?

Тъпи фатмаци
Тъпи фатмаци
26.04.2022 19:42 19:42
Отговор до  Някой

Тези толупи само пари искат а за пет пари работа не са свършили

Back to top button