Спорт

Григор би олимпийски шампион в Маями

Григор ДимитровНай-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за основната схема на мастърса в Маями с награден фонд 3 милиона 645 000 долара. В последния кръг от квалификациите 19-годишният хасковлия разби двукратния олимпийски шампион от Атина 2004 и бивш № 9 в света Николас Масу от Чили с 6:2, 6:3. Двубоят бе игран късно снощи българско време и продължи само час и осем минути като  Григор записа 5 аса в мача и впечатляващите 89% спечелени точки на първи сервис.

Втората победа на Григор в турнир от сериите „мастърс“ му донесе 26 точки за световната ранглиста, в която от понеделник е № 70.

В първия кръг от схемата хасковлията ще има определено труден съперник – 36-тия в света Сергей Стаховски. През последните три години 25-годишният украинец е спечелил четири титли от турнири на АТР. Най-доброто му класиране в ранглистата е № 31, а от началото на годината Стаховски демонстрира отлична форма с достигането си до четвъртфиналите на турнирите в Сидни и Дубай.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
HelloHieno
HelloHieno
23.03.2011 21:10 21:10

IIII GRIGORE nema go oniq da iskaje mnenie i za teb

Back to top button