Хасково

8 фирми предлагат 33 работни места за украинци в Хасковска област

8 фирми са обявили 33 свободни работни места за украински граждани в Хасковска област, съобщават от областната администрация.

Това са димитровградските „Неохим“, „Пролет“, „Климатех“, хасковските „Ник-Мон“, „Екзотик инвестмънт“, „Златно руно“ и свиленградските „Мерит Глобъл гейм“ и „Зехтинджиеви“. Днес се е провело поредното заседание на Кризисния областен център с участието на държавните институции.

417 са украинските граждани, регистрирани и преминали през областта от началото на войната в Украйна. На частни адреси са били регистрирани 210 човека, а в хотели – 207. Жените са 209, децата – 136, мъжете – 72. Временна закрила е предоставена на 333 души, като са издадени 226 регистрационни карти, в които са вписани и децата. Към момента в хотели са 64 украински граждани.

Общо 17 проби за изследване на ентеровируси са взети от украински деца. За 12 от тях получените резултати са отрицателни, при 8 има информация за извършени имунизации в Украйна. Няма данни за регистрирани остри заразни болести сред украинските граждани на територията на областта. Продължават проверки на местата за настаняване.

Подадени са 84 заявления за отпускане на еднократна финансова помощ. 48 от тях са одобрени, 30 са в процес на обработка. Има 6 отказа, поради липса на статут на лицата, напускане на страната или реализирани доходи.

Областната структура на Българския червен кръст акцентира, че досега са подпомогнати 29 семейства, основно в Хасково, Димитровград, Минерални бани. Те са получили предимно хигиенни материали, играчки, спално бельо, одеяла, дрехи, обувки и др. На 22 семейства са раздадени пакети с основни хранителни продукти.

Фондация „Подари усмивка“ продължава да оказва безплатна психологическа подкрепа на избягали от войната украинци.

10 коментара

 1. За тях специални работни места ли има или чорбаджиите нюма да им плащат осигуровките, а държавата.. Така ли е?? За украинките в казиното е ясно…

  1. Българите нямат работа защо за украинците има те с предимство ли са ?

   1. Явно, че са с предимство! И не от хуманни съображения, а от чисто финансови. Нека журналята да не са мисирки, а да се разровят – какво спестява държавата на работодатели, наели украинки!

    1. Ми селяк си си. Не са с предимство, а хората си търсят кой да работи, защото безработни, които да искат да работят няма.

   2. Това е толкова далече от истината, че просто си правите вятър на устата. Безработица няма. Работодателите не могат да намерят работници, защото малкото, които са без работа не стават за нищо и са мързеливи. Затова предлагат работа на украинците.

 2. Българите ни прекарвате през иглени уши, когато кандидатстваме за работа, а хохолите наемат веднага….
  Да ви е*а скапан ата демокрация!

  1. Стоименов, самият факт, че си опрял до борсата, говори, че най-вероятно нищо не става от теб и ти е трудно да се пригодиш към живота в демократичния свят на 21 век.

   От изказването ти разбирам, че не си от най-интелигентните хора и това може би оправдава нежеланието на работодателите да ти предложат заетост.

   Няма работодател, който да откаже качествена работна ръка, която му е по джоба.

   1. По-лесно е нищо да прайме с ръките в джобите и да взимаме по 2000лв. Затова си седите в къщи и ревете. Мързели и некадърници са 90% от уж така “безработните“ познавам много приятели, които от мързел не са хванали работа… дори 1 година стаж нямат.

 3. С тези украинци ми писна вече!Какво са се разтреперили за тях.Само се мисли как да ги нагласим за да им е удобно .Не ми е приятно едните ги настаняваме в 5 звездни хотели ,а другите ги намират премръзнали по баирите(визирам сирийци).Как се даваме на тези американци да ни управляват.Но най лошото е че ние бедния народ ще страдаме после.Съжелявам,че го казвам но не ми пука грам за укра….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button