Хасково

4 акта заради злополуката, при която работник остана без 3 пръста

Фирмата4 акта състави Инспекцията по труда на хасковската фирма „Бултем“ заради трудовата злополука, при която мъж остана без три пръста, съобщи за Haskovo.info директорът Емил Бобутанов.

Инцидентът в дружеството, което се занимава с производство и търговия с алуминиеви и PVC профили, стана на 10 март. Пострадалият – 44-годишният Иван Георгиев е работел като матричар във фирмата. Останал е без три от пръстите на лявата си ръка докато режел профили на циркуляр.

2 от актовете са съставени на предприятието по Закона за здравословни и безупасни условия на труд, според който работодателят е длъжен да оценява рисковете за безопасността и здравето на работещите и да осигури ефективен контрол за извършване на работата без риск за здравето и по безопасен начин.

Два акта са отнесли и длъжности лица от фирма „Бултем“. Те са затова, че работещите трябва да се грижат за здравето и безопасността си, както и за здравето и безопасността и на другите лица, пряко засегнати от дейността.

От Инспекция по труда са връчили на дружеството и 5 предписания с цел избягване на бъдещи трудови злополуки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button