Хасково

Паметникът на признателност в Градската градина?

Ръководството на тракийското дружество показа три варианта за паметникаПаметникът на признателност към Хасково и неговото население, приютило бежанци от Тракия и Македония да бъде в Градската градина – това е желанието на местното Тракийското дружество. Искането е депозирано и в община Хасково, съобщи днес членът на управителния съвет д-р Красимира Узунова.

Както Haskovo.info вече писа автор на мемориала е известният скулптор Иван Парасков. Благодарствен надпис, изсечен в камъка, ще напомня за годините, през  които Хасково подслонява съотечествениците си, избрали свободата пред робството.

Паметникът ще е с размери 1,80 метра на 1,20 метра и може да бъде завършен за около 2 месеца.

Д-р Красимира Узунова допълни още, че 26 март – Денят на Тракия, в Хасково ще бъде отбелязан с голям концерт утре вечер на пл. Свобода. Участие в него ще вземат ансамбъл „Китна Тракия“, народния певец Тодор Кожухаров, състав „Рокива“ и фолклорна група „Тракийска дъга“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Поданик
Поданик
23.03.2011 18:31 18:31

Да се постави и паметник на кмета дето ни оправя вече 3 мандата , а може и 4-ти !

Анонимен
Анонимен
23.03.2011 21:45 21:45

ЩЕ ГО ПУСНЕм ЗА ГлАСУВАНЕ В ОбЩ СЪВЕТ

Back to top button