Хасково

Хасковски ученик с германска стипендия

Атанас ДобревУченик от хасковската езикова гимназия спечели приз за един от най-добре владеещите немски език в България гимназисти.

Атанас Добрев ще получи „супер стипендията“ на Федералното министерство на външните работи на Германия.

Тя покрива разходите по едномесечния му престой в Германия, където той ще посещава учебни занятия в няколко града.

За да получи наградата ученикът от хасковската гимназия е написал проект на тема „Доколко България е в партньорство с Германия и какви са ползите на двете страни от него“ и е защитил своята позиция пред жури, съставено от представители на образователните министерства в двете страни.

Отборът по английски Трето място на националния кръг на викторината по английски език „Образование на бъдещето“ грабна отборът на хасковската езикова гимназия. Състезанието, в което са взели участие още 20 отбора от цялата страна, се е провело в три кръга- тест обща култура, презентации и представяне на специалности в европейски университети.

„Конкуренцията ни беше жестока, но въпреки това смятам, че се представихме достойно и винаги сме били в челната тройка“, коментира преподавателката по английски в хасковската гимназия. Хасковският отбор е бил в състав Михаела Йотова, Димитринка Дицова, Стоян Димитров и Боряна Шишманова. Последните двама са спечелили и стипендия за едногодишно обучение в британски колежи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
MP
MP
23.03.2011 22:26 22:26

Браво на всички!!!
Но,г-н Димов, искам да отбележа,че името на едното момиче от отбора по английски език не е Михаела Йотова,а Панайотова,и тестът на състезанието не е за обща култура,а за знание на лексика!

Back to top button