Хасково

17 760 хасковлии вече подадоха годишните си декларации в НАП

Средно по 250 декларации за доходи на физически лица приема дневно офисът на НАП в Хасково. Крайният срок за обявяване на доходите от миналата година изтича на 3 май, съобщават от агенцията.

17 760 хасковлии вече са подали годишни данъчни декларации. 81% от тях са го направили онлайн – с персонален идентификационен код или с електронен подпис. Подаването на данъчни декларации с ПИК е най-лесният, бърз и безплатен начин, а плащането на задължения онлайн е сред най-често ползваните електронни услуги, осигурени от НАП.

Бързо и без такса плащането на дължими суми става и чрез ПОС терминалните устройства, които в офиса на НАП в Хасково са 8 и са достъпни на няколко работни места в салона за обслужване на клиенти. От началото на годината досега с банкова карта чрез тях в Хасково са платени близо 1,7 млн. лв. данъци и почти 2 млн. лв. осигуровки.

Поради продължаващи технически проблеми в системата на Български пощи, същите са в невъзможност да приемат каквито и да е пратки, включително и годишни данъчни декларации за доходите на физическите лица, получени през 2021 г.

Клиентите на НАП, които нямат ПИК или електронен подпис, могат да изпратят формулярите си чрез куриерските фирми, като важи датата на приемането на пратката от фирмата – куриер.

Друг вариант е подаването на декларациите и плащането на дължимия данък в офисите на НАП по постоянен адрес в работните дни – 29 април и 3 май.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button