Любопитно

Харманлийски художник на изложба във Варна

Художникът Димитър Каратонев, който живее и твори в Харманли, е сред участниците в откритата вчера изложба във Варна. Експозицията от графични творби представя непоказвани произведения от последното издание на Международен Екслибрис Конкурс Варна.

Каратонев показва няколко приказни графики, посветени на малкия град и морето. Той е сред обичаните български майстори на графиката, посочват организаторите от варненската Арт Галерия „Ларго“.

Димитър Каратонев е завършил специалност графика във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. От 2007 година членува в Съюза на българските художници. Участва в множество национални и международни изложби за графично изкуство, в това число международни биеналета и триеналета на графиката в Токио, Кремона, Гливице, Напока, Истанбул, Лодз, Буенос Айрес. Организирал е над 20 самостоятелни изложби в Киев, София, Пловдив, Бургас, Варна, Сливен, Хасково, Харманли. Носител е на множество награди.

Изложбата във Варна продължава до 17 май. Тя се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button