Хасково

Съдът остави скобите в „синята зона“

Съдийскят съставХасковският административен съд обяви скобите в „синята зона“ за законни. Магистратите се произнесоха в полза на община Хасково, която оспорва решението на Общинския съвет за премахването им. 

Haskovo.info припомня, че на заседанието на 26 ноември представителна група „Всички за Хасково“ с председател Златко Марчев внесе докладна, с която беше променена Наредбата за обществения ред при ползване на пътни превозни средства на територията на общината. Съветниците тогава гласуваха да се отмени поставянето на скоби на автомобили при неправилно паркиране в „синята зона“. От наредбата отпаднаха и текстовете, които позволяват на кмета на общината да определя таксите за освобождаване на автомобилите.

Според тричленния съдийски състав с председател Теодора Точкова решението е взето при нарушение на административно – процесуалните правила. Причината – не е спазен  чл. 26, ал. 2 от Закона за нормативните актове, според който заинтересованите лица трябва да имат възможност да се запознаят с предложените промени в Наредбата в 14-дневен срок. Не е било изпълнено и изискването те да бъдат публикувани на интернет страницата на Общинския съвет – става ясно от писмо на местния парламент, което бе огласено на предишното съдебно заседание преди седмица.

Решението на Хасковския административен съд подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
fdfdas
fdfdas
24.03.2011 11:19 11:19

да ви е*а майката … боклуци !!! СМЪРТ ЗА ВАС !!!

Кеко
Кеко
24.03.2011 13:14 13:14

нормално…докато Узунжуту е кмет така ще е

Анонимен
Анонимен
24.03.2011 13:36 13:36

НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ КОПЕЛЕТА ДОЛНИ ГЕОРГИ ИВАНОВ ЩЕ Е КМЕТ И СЛЕДВАЩИЯТ МАНДАТ И ЩЕ ГИ ВКАРА В ПЪТЯ ТИЯ НЕЩАСТНИЦИ КОИТО СИ ПАРКИРАТ ПО ХАВАТА.ЕТО УЛИЦА ДРАГОМАН ОТ СТАРИЯТ ХЛЕБОЗАВОД ДО ВТОРА ПОЛИКЛИНИКА КАК СЕ ИЗЧИСТИ ПЛАТНОТО ОТ ЕДНАТА СТРАНА ОТ НАГЛИ И ТЪПИ ШОФЬОРИ КОИТО СИ ПАРКИРАХА ПО ХАВАТА.ТОЧНО ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЙСТВА С ТЪПИЯ И ПРОСТ ШОФЬОР КОЙТО СИ ПАРКИРА КОЛАТА ТАМ КЪДЕТО НА НЕГО МУ Е КЕФ.ДА АМА НЕ.КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ИЗЧИСТИ ДЪРЖАВАТА ОТ ПАРАЗИТИ КАТО fsdfs и Дръгливия град.

Анонимен
Анонимен
24.03.2011 21:21 21:21

НЯКОГА ПРЕДИ ДОСТА ГОДИНИ ШОФЬОРИТЕ СЕ ХВАЛЕХА,ЧЕ И СТАЛИН НЕ МОЖАЛ ДА СЕ СПРАВИ С ТЯХ ДОРИ,НО ЕТО,ЧЕ СЕ НАМЕРИ ЧОВЕКА,КОЙТО ДА СЕ СПРАВИ С ТАЯ ГЛУПАВА НАПАСТ И ДА ГИ СТРОИ В ТРИ РЕДИЦИ.

E.G
E.G
25.03.2011 13:16 13:16

saglasna sam te tuka go obarnaha na mandra spirat kadet si iskat

Back to top button