Регион

След 4-дневно прекъсване димитровградската станция отново измерва серен диоксид

След четиридневно прекъсване на работата Автоматичната измервателна станция „Раковски“ в центъра на Димитровград отново подава данни за стойностите на серен диоксид, съобщават от Изпълнителната агенция по околна среда в отговор на запитване от Haskovo.info.

Преди дни от запечатания до изпълнение на предписания ТЕЦ „Марица 3“ сигнализираха, че станцията не измерва стойностите на серен диоксид. От централата изразиха подозрения, че това почти съвпада със спиране на работата им. В социалните мрежи пък се появиха информации за завишени стойности на серен диоксид.

От Агенцията уточняват, че е настъпила техническа неизправност в апарата за измерване на серен диоксид. Той е бил изключен от 12 часа на 26 април и след ремонт е включен в 13 часа днес. Не са отчетени завишения след подновяване на работата му.

Въпреки че в социалните мрежи се появиха данни за превишаване на стойностите на серен диоксид, от община Димитровград заявиха пред Haskovo.info, че такива не са отчетени от двете станции, които стопанисват.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button