Хасково

Общински съвет се отказа да решава за сградата на Леката промишленост

Емил Георгиев

Емил Георгиев

Общински съвет – Хасково остави без разглеждане точката от дневния ред, касаеща предоставянето на сградата на ОУ „Алеко Константинов“ на Професионалната гимназия по лека промишленост.

Докладната записка бе внесена от кмета Георги Иванов по повод писмо от Министъра на образованието, в което се казва, че Професионалната гимназия по лека промишленост и Професионалната гимназия по туризъм са единствените училища в областта, които ползват обща сграда.

Предложението точката да отпадне от дневния ред на днешната сесия беше на съветникът Емил Георгиев, който заяви, че министърът на образованието е подведен и ръководството на гимназията по лека промишленост няма нужда от нова сграда, тъй като разполага с три, а и не е ясно кой  ще направи ремонт на ОУ „Алеко Константинов“, което е в окаяно състояние.

Пенка Георгиева

Пенка Георгиева

Общинският съветник Пенка Георгиева, която е и директор на Професионалната гимназия по туризъм призова Емил Георгиев преди да се изказва да се запознае със становището на двете училища, не само на едното. Тя обяви, че е против което и да е училище да бъде местено и добави, че решението не е работа на Общински съвет, тъй като двете школа са на държавна издръжка.

Пенка Георгиева бе категорична, че Гимназията по лека промишленост не се нуждае от допълнителни сгради, тъй като на този етап тя има двe сгради и половина – двата етажа, които ползва сега на ул. „Добруджа“, западното крило на ОУ „Св. Иван Рилски“ и крилото от ОУ „Христо Смирненски“, което е от страната на Общинска полиция. 

Нормално ли е според вас едно училище с 13 паралелки и 291 ученика да има 2 сгради и половина, а ръководената от мен Гимназия по туризъм, която е с 23 паралелки и 599 ученика да разполага с половин сграда“, попита риторично Пенка Георгиева. Аз не съм против децата или ръководството на Професионаланата гиманзия по лека промишленост, но политическите изяви на някои хора провокираха напрежение и агресия между двете школа.

Акта за собственост на ПГТ и заповедта, с която се предоставят на ПГЛП 2 етжа от сградата Броя учениците в двете гимназии

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
popov
popov
25.03.2011 21:30 21:30

Ако ,,Ана Май,, е толкова малко у4илище не е рентабилно за държавата да дава пари за три сгради,това са пари за отопление ,подръжка персонал. а агент Станислав – емо Г. да не иземва функциите на образователен адвокат.

до Коки
до Коки
26.03.2011 19:01 19:01

Че това че е малко училище си е истина и всички, които я трябва да знаят това нещо го знаят, но никой не иска да направи нищи по въпроса. Мене ме е яд за друго – КОКИ ти къде си да видиш как един от онези, които издигнаха кмета след два дена го предава. Такива за съжаление бяха всички. които онзи ден бяха при кмета да го калесват да се кандидатира отново – ПАЛЯЧОВЦИ. Кмете отсвири ги всички които се снимаха с тебе!

nikitaa
nikitaa
28.03.2011 9:00 9:00

Eh taq ..g-j Georgieva..nqma da se spre s svoite prostutii…te kakvi li nebqha ,,,ta deceta li ne nastroiva6e ,che laji li ne puska6e…nerazbra li veche che ot lamtqne polza nqma,kato tolkova iska da se iznasq koi q spira,,ama mai ne i stikta i za da bade interesna zgradata 6tqla, da vzima…BIH KAZAL PENKE …na6e golqmo selo STIGA S KRADENETO ..tuka ne varvi6..trudno 6te se pribori6 s PGLP,,,hi hi hi…KOITO GROB KOPAE DRUGIMU SAM PADA V NEGO…pone nerezeli uchitelskata profesiq…haide otivai v pensiq stiga ti tolkova..ne si varvejna veche:))))))

АНИ
АНИ
28.03.2011 21:02 21:02

НЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНА ДА ПЛЮЕТЕ ? ОТ ВСИЧКО ПРОЗИРА ТОЛКОВА ЗАВИСТ , ЗЛОБА И ПРОСТОТИЯ КАКТО СЕ ВИДЯ ДИРЕКТОРКАТА НА ПГЛП НАЙ-БЕЗСРАМНО ЛЪЖЕ .КАК ДА И ВЯРВАМЕ?
ТО СЕ ВИЖДА КОЙ КАКВО ПРАВИ И РЕЗУЛТАТИТЕ СА ФАКТ ЕДНОТО УЧИЛИЩЕ СЕ РАЗВИВА А ДРУГОТО ЗАГИВА

НИЯ
НИЯ
29.03.2011 7:48 7:48

Да престанат да плюят даскаличките от ПГЛП-то защо не коментират брой на учениците?????

Back to top button