Хасково

Ученици бъркат туберкулозата с жълтеница

Прегледи за туберкулозаХасковски ученици бъркат туберкулозата с жълтеница. Това става ясно от резултатите от анкетно проучване сред 500 гимназисти от езиковата, математическата, финансово-стопанската гимназия и гимназията по туризъм.

Данните показват, че 13% от десетокласниците и близо 9% от деветокласниците смятат, че пожълтяването на кожата е симптом на туберкулозата. Всеки пети от запитаните е оставил този въпрос без отговор. За сметка на това повече от половината ученици са наясно, че сред симптомите на туберкулозата са кашлицата и кървавите храчки. Възпитаниците на четирите хасковски гимназии са наясно, че туберкулозата е лечимо инфекциозно заболяване.

Допитването до учениците е направено от служители от Регионалната здравна инспекция по повод Световния ден за борба с туберкулоза, който тази година преминава под мотото „Продължаваме заедно срещу туберкулозата“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button