Хасково

Свиха капацитета на детските домове в Хасково

Дом Асен ЗлатаровС 37 места е намален капацитетът на детските домове в Хасково, съобщиха от Областната дирекция Социално подпомагане. Така вместо 68 в дом Надежда вече ще могат да бъдат настанени не повече от 40 деца. При по-големите – в дом „Асен Златаров“ капацитетът е намален от 90 на 81.

Това е първата стъпка към изпълнението на стратегията, предвиждаща постепенното закриване на този тип социални институции. Съвсем скоро ще започне изграждането на нови центрове от семеен тип, където ще се отглеждат децата, лишени от родителска грижа, коментира главният експерт Стефан Манахилов. Сегашните домове трябва окончателно да бъдат закрити до 2015 година.

Нов дом за стари хора е отворил врати в Ивайловград. Засега все още се набира персонал и тепърва капацитетът от 20 места ще бъде запълван. От 160 места в хасковския старчески дом заетите са 150. Има много чакащи лежащоболни, но такива свободни места няма. 

Изцяло запълнен е капацитетът на домовете за хора с психически разстройства в Пъстрогор и Радовец, където се настаняват пациенти от цялата страна, а не само от региона. Десетки са включени в списъка с чакащите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button