Регион

Ловци помогнаха на полицията да хване крадци на кабели – ВИДЕО

КабелиШестима мъже са задържани в харманлийския арест за кражба на стотици метри меден проводник и телефонен кабел, съобщават от областната дирекция на МВР в Хасково.

В района на харманлийските села Черепово и Изворово са установени разкопани 34 дупки с дълбочина 50 см разстояние една от друга и множество кабели, от които липсва само вътрешната част или медните сечения.

Полицаите са започнали акция заедно с местните ловци. Така са успели да задържат двама мъже в момент на разкопки и вадене на кабели. Задържаните са на 31 и 40 години от село Свирково и Симеоновград и са стари познайници на полицията.

Останалите четирима мъже са се разбягали, но няколко часа по-късно са установени и задържани. Те са на възраст 23, 39, 43 и 46 години. В хода на разследването е станало ясно, че няколко пъти са разкопавали кабели по трасето.

От дома на 39-годишния мъж в село Черепово са иззети 400 метра телефонен кабел и 90 кг меден проводник. Открити са и металотърсач, лопати, кирки и други инструменти.



Видео: МВР Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button