Спорт

Второ място за Хасково на Купа „Сакар“

На трудния и скалист терен край харманлийските села Черепово и Дрипчево през уикенда се проведе Купа „Сакар“ с участието на 200 състезатели от страната и гости от Турция, съобщава председателят на хасковския клуб по спортно ориентиране „Компас 1994“ Тодор Стратиев.

Клубът участва с 14 състезатели на възраст от 10 до 50 г. Заслужен успех постигнаха децата до 10 години – Енлон Ксиаопу е първи, а Биляна Стоилова – трета. Елица Ксиаопу е втора при момичета до 12 г., а Мария Делчева е също втора при 14-годишните. Енфун Ксиаопу е трети при момчета до 14 години. Таня Дякова при жени над 45 години е първа. Заради тези добри резултати и с помощта на Габриела Нанева, Деяна Николова и Павел Илиев в жени и мъже и ветераните – участници Николай Стилев, Делчо Йорданов, Николай Попов и Данаил Делчев, клубът заслужи второто място в отборното класиране.

Децата, които завоюваха призови места и медали са ученици от ОУ „Васели Левски“ и се занимават със спортно ориентиране от 2019 г., когато се включиха в обучение по Програмата на ММС „Спорт за децата в свободното време“. Спортното ориентиране е семеен спорт и начин на живот, като децата на семействата Ксиаопу, Делчеви, Йорданови, Попови почти всеки уикенд участват в състезания и постигат успехи, допълват от клуба.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button