Хасково

Обновени работилници и кабинети с високотехнологично оборудване откриха в ПГДС

Обновени работилници по дървообработване и строителство, както и два кабинета – по технология на строителството и по геодезия откриха официално в хасковската ПГДС „Цар Иван Асен II“.

В една от работилниците вече има преса за изпитване на бетон, като само още две професионални гимназии в страната имат такава. За всяка дисциплина – облицовки и настилки, мазилки и шпакловки, зидарии и сухо строителство са закупени пълни комплекти с ръчни и електрически инструменти, шкафове с инструменти и уреди. В кабинета по технология на строителството е закупен 3D принтер за създаване на макети на чисто строителни елементи, софтуер за изчисление на стоманобетонни конструкции по нормативи. За кабинета по геодезия са взети GPS-системи, нови нивелири, теодолити от най-ново поколение.

ПГДС

Цялото обновяване и високотехнологично оборудване е по Национална програма „Професионално образование и обучение“. Гимназията е имала срок от 1 година за завършването на ремонта и оборудването. Финансирането е за над 72 000 лв., като има съфинансиране от 8 333 лв., дарени от хасковската фирма „Аква 3“, която е партньор на гимназията и е оказала голяма помощ при реализацията на инициативата.

Поздравления за успешната реализация на проекта отправиха директорът Маргарита Топалова, началникът на РУО – Хасково Веселина Павлитова и кметът Станислав Дечев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кольо
Кольо
03.05.2022 19:48 19:48

Кой вярва че тея свирколети стават за строителки ?

Back to top button