Хасково

БЧК раздаде творчески комплекти на 135 деца в Хасково

Областният съвет на БЧК – Хасково подпомогна 135 деца от уязвими групи. Ученици от социално слаби, многодетни семейства, сираци или полусираци днес получиха 135 творчески комплекта.

Всеки комплект за образователни и творчески дейности съдържа раница, пъзел, книжка с български народни приказки, тетрадка, цветни моливи и острилка. Към тях са прибавени детска трислойна маска за лице и книжката „Моят герой си ти“ – с информация за COVID-19, поднесена във вид, подходящ за деца от 7 до 13-годишна възраст.

БЧК

Комплектите бяха раздадени в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Хасково, с което червенокръстката организация има добро сътрудничество. Списъкът на децата е изготвен от педагогическия съвет на училището.

Инициативата е във връзка с реализацията на програмата „Дейности в отговор на COVID-19 в България“, финансирана от Американската агенция за международно развитие, чрез Глобалния апел на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец .

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button