Регион

Със 150 000 лв. ремонтират детска градина, читалище и парк в Свиленградско

С близо 150 000 лв. без ДДС ще бъдат ремонтирани детска градина, читалище и парк в община Свиленград.

Вече са обявени обществените поръчки, като за ремонта на детска градина „Радост“ в Свиленград са предвидени 64 574 лв. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 19 май. Текущият ремонт на Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1928“ в село Студена ще е за 45 145 лв., а офертите ще се отворят на 25 май.

Предвидено е и благоустрояване на парка в центъра на село Пъстрогор. Прогнозната стойност е 40 067 лв., а офертите ще се отворят на 17 май.

Той е с площ 1 200 квадратни метра – има алеи, места за отдих и детска площадка. Детските съоръжения са стари и ще бъдат демонтирани, а парковата мебел и беседката ще бъдат ремонтирани. Растителността ще бъде запазена. Съществуващите алеи са с настилка от бетонови плочи, която е в добро състояние, но в дадени участъци липсва. Архитектурните елементи – ограда и каменен зид – са компрометирани, опасни и се рушат.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button