Хасково

28 украинци пристигнаха за седмица в Хасковска област

28 са новорегистрираните украински граждани в Хасковска област през последната седмица, съобщават от областната администрация.

От началото на войната 445 украинци са били регистрирани и преминали през областта. На частни адреси са били 220 души, а в хотели – 225. Жените са 223, децата – 144, мъжете – 78. Временна закрила е предоставена на 348 души, като са издадени 235 регистрационни карти, в които са вписани и децата. Към момента в хотели пребивават 69 украински граждани. Почти всички хотелиери в областта, настанили украинци, са получили средствата си за тази дейност. Има само един, който е взел част от сумата и ако са допуснати технически грешки при попълването на документите, те ще бъдат отстранени, допълват от администрацията.

Още 2 нови проби за ентеровируси от украински деца са изпратени за изследване. С тях до момента пробите стават 19, като 17 от тях са с отрицателен резултат. На две деца са извършени имунизации в кабинета на РЗИ, като на 19 деца са направени имунизации в Украйна. РЗИ е изпратило писмо до РУО за две деца, че могат да посещават детска градина. По едно дете е насочено към детска градина и училище в областта.

Подадени са 90 заявления за отпускане на еднократна финансова помощ. 62 от тях са одобрени, 19 са в процес на обработка. Има 9 отказа, поради липса на статут на хората, напускане на страната или реализирани доходи.

Вече 42 украински семейства са подпомогнати от областната структура на Българския червен кръст. Те са получили предимно хигиенни материали, играчки, спално бельо, одеяла, дрехи, обувки и др. На 31 семейства са раздадени пакети с основни хранителни продукти. Дарителските кампании продължават.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button