Хасково

Започна строителството на закрития басейн в Хасково

Със символична първа копка започна строителството на закрития плувен басейн в Хасково. Той ще се намира в района на Държавен фонд „Земеделие“ на улица „Панорама“ в Хасково.

Обектът трябва да бъде завършен до една година. Кметът Станислав Дечев заяви, че очаква правителството да разреши индексация, за да се подпомогне строителството в този период на няколко кризи. Дечев уточни, че поръчката е проведена с цени на строителните материали отпреди 1 г., а те вече са поскъпнали доста. Кметът припомни, че д-р Марио Янакиев е бил моторът за изграждането на басейна и за него това е кауза за запазване здравето на децата. Водосвет отслужи отец Никола.

След проведена обществена поръчка за изпълнител на строителството е избрана фирма „Аква-3“. Общата стойност на договора за проектиране и изпълнение е 1 307 000 лв. без ДДС.

Басейн

Плувният комплекс ще има два басейна. Големият ще е с размери 25 м х 12.5 м и дълбочина от 1.80 м до 2.00 м. Малкият басейн ще бъде с размери 10 м х 10 м и дълбочина от 0.80 м до 1.20 м. За двата басейна е планирана модерна система за филтрация. Водата ще е от съществуващ водопровод. В комплекса ще има спортно оборудване и екипировка според изискванията на федерацията по плуване. За зрителите са предвидени три мобилни трибуни с общо 90 места.

Предвидено е в сградата да има обслужващи помещения, санитарни възли, включително за хора с увреждания, съблекални за спортисти с оборудване в тях. Предвидени са стаи за треньори по плуване, за дежурен спасител, лекарски кабинет, склад за дезинфектанти.

Комплексът в квартал „Каменни“ ще бъде газифициран от газопреносната мрежа на града. Предвижда се на терена да има паркинги, да се възстановят съществуващи и да се изградят нови спортни игрища за футбол, баскетбол и други спортове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Последният хасковлия
Последният хасковлия
04.05.2022 18:05 18:05

Брътчедето на станчо пумата ще има къде да се подмиват

Сосо355
Сосо355
05.05.2022 14:35 14:35

Ами тои в Хасково има голям закрит басейн с Олимпийски размери и всичко необходимо Не се ползва от години зощо не го обновиха а строят друг Намира се над цигари на фабрика входа му е по надолнището по чешмата която е училище по Автотранспорт граничи с Агро болница Има голям парк в него които е тревясал

stealth
stealth
07.05.2022 19:48 19:48
Отговор до  Сосо355

След като толкова години е изоставен, този басейн най-вероятно трябва да се изрине напълно и да се изгради наново. От друга страна е на много добро място за разлика от Червена стена, до където достъпът е изключително труден. Пишат, че ще има паркинги и нищо чудно изобщо да не е мислено за друг възможен транспорт до там. А и няма никакви изгледи комуникацията с тази част на града да се подобри по някакъв начин. От трета страна – по-добре някакво, пък било то и компромисно, но съществуващо съоръжение, отколкото никакво такова.

Beboop
Beboop
06.05.2022 23:21 23:21

На пътя за каруци ми строите сграда за милиони, най-необходимото за града с най-релефни улици в България :)

Милчо
Милчо
09.05.2022 12:44 12:44

Ще видим колко е заради „грижата за децата“!! Хич не вярвам на такива думи!!

Back to top button