Регион

Укрепиха свлачището на Е-80 край Свиленград

С издаване на разрешението за ползване завърши укрепването на свлачището в участъка при 372-ри км на път Е-80 в близост до Свиленград, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Интензивните валежи през април 2015 г. активизираха свлачищна зона на първокласния път и предизвикаха пропадане на пътната настилка. Това наложи спиране на движението и пренасочване на трафика по обходен път в непосредствена близост до компрометираното трасе, припомнят от АПИ.

Ремонт

За спиране на свлачищния процес е изградена укрепителна пилотно-анкерна конструкция за трайно стабилизиране на участъка. Отводняването на пътя е възстановено като са ремонтирани съществуващите съоръжения и са изградени нови отводнителни облицовани окопи и дренажна система. Отсечката е с нова пътна настилка, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи за повишаване безопасността на движение.

Изпълнител е ДЗЗД „АБ-ИНФРА“, като договорът е за 5 839 510 лв. с ДДС, които са по европейско финансиране.

Ремонт

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button