Хасково

Ученик от ПМГ на международна олимпиада по астрофизика

Мирослав РадомировСъс златен и сребърен медал се завърнаха димитровградски ученици от ХІV-та Национална олимпиада по астрономия, която се проведе през уикенда в Стара Загора.

Това са възпитаниците на местната математическа гимназия „Иван Вазов“ Кристина Кирова, която стана първа във възрастовата група 7-8 клас и Мирослав Жеков, спечелил сребърно отличие при 11-12-класниците.

Два бронзови медала пък грабнаха възпитаниците на Астрономическата обсерватория при Младежки център-Хасково.

Байрям БайрямалиТехни носители са дванайсетокласникът от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ Мирослав Радомиров и ученикът от СОУ „Васил Левски“ Байрям Байрямали.

Мирослав има в колекцията си 1 сребърен и 2 бронзови медала от национални и 2 бронзови медала от международни олимпиади по астрономия. С това свое класиране той заслужи участието си в олимпийския отбор, който за пръв път ще представи България на Международната олимпиада по астрофизика през август в Полша. Мирослав ще бъде приет без конкурсен изпит във физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Димитровградският отбор Хасковският отбор

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
БРАВО
БРАВО
30.03.2011 15:39 15:39

БРАВО НА КОКОТАНИКОВ ! ДОБРИ ДЕЦА Е ИЗУЧИЛ!БРАВО ПОВЕЧЕ ТАКИВА ХОРА В ХАСКОВО!

Back to top button