Хасково

Заведения пускат непълнолетни в залите за пушачи

Пушене5 заведения в областта са с актове заради неспазване на Наредбата за тютюнопушене за последната седмица, съобщи за Haskovo.info директорът на дирекция “ Профилактика на болестите и промоция на здравето“ към РЗИ д-р Иван Александров.

Причината е, че собствениците на обектите не са изпълнени връчените преди това предписания. Три от заведенията са в Димитровград. Нарушенията там са допускане на непълнолетни в зала за тютюнопушене, неработеща вентилация, липса на табела с телефонен номер за сигнали на граждани. Акт е съставен и в пицария в Свиленград заради липса на маркировка на входа и наличие на пепелници в цялото заведение. В Харманли санкцията също е в пицария. Причината отново е липса на обозначителна табела. 

Общо 57 проверки са извършени от инспекторите на дирекция „Профилактика на болестите и промоция на здравето“, връчени са 4 предписания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button