Хасково

Близо 1 милион получи от здравната каса МБАЛ- Хасково

МБАЛ - Хасково990 хиляди лева е сумата, която Здравната каса е превела по сметката на МБАЛ – Хасково този месец, съобщи за Haskovo.info директорът по медицинската част д-р Мариян Запрянов.

В сумата влизат изработеното през февруари и обещаното допълнително финансиране за лечението на всички болни от хепатит по време на епидемичната обстановка в региона. За януари, когато покосените от жълтеница превзеха три отделения в областната болница, касата е превела 229 хиляди лева.

д-р Мариян ЗапряновДоволни сме от полученото. Единственото, което ще поискаме, е месечният ни бюджет да бъде увеличен от 676 хиляди лева на 780 хиляди лева„, коментира д-р Запрянов. Причината е, че 80% от пациентите, които се лекуват в МБАЛ – Хасково, са спешни и в повечето случаи лечебното заведение надхвърля досегашния си бюджет.

„За да се справим с тези пари, трябва да връщаме пациенти, но нямаме право“ – твърди д-р Запрянов. Според него единствените пари, които към момента касата дължи на местната болница, са от делегираните бюджети от август до ноември миналата година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button