Любопитно

Хасковският театър „Дани и Деси“ се стяга за турне

Хасковският театър „Дани и Деси“ се готви за поредното си турне – този път в област Смолян.

По случай предстоящия празник и месеца на детето – юни, децата в седем селища ще бъдат зарадвани с безплатните представления на един от най-добрите образователни спектакли на трупата – „Пеперудена магия“ от Мая Дългъчева. На сцената малчуганите ще видят приказни герои, които провокират детското въображение. Постановката има награди от най-големия световен форум за куклени театри в Банкок, Тайланд, а също от международния куклен фестивал в Бангалор, Индия, за които Haskovo.info писа.

Театър

Така популярният в цялата страна, а и в чужбина театър продължава дългогодишната традиция да представя куклени спектакли в отдалечени райони на България, там, където децата много рядко се срещат с професионално изкуство, а още по-малко с изкуството куклен театър.

Турнето „Пеперудена магия в Родопите“ е подкрепено от програма „Творчески инициативи“ на Националния фонд „Култура“.

В духа на новото време театърът търси и намира своите зрители и в дигитална среда. Творческият екип представя заснетия спектакъл онлайн и така дава възможност на семействата да се докосват по всяко едно време до българското куклено – театрално изкуство. Спектакълът „Пеперудена магия“ онлайн е адресиран и към българите извън страната, които искат децата им да познават родния куклен театър, казва Таня Евтимова -актриса, сценарист и режисьор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button