Спорт

Много награди и изненади в първия ден на „Кралица на Аида“

Много награди бяха раздадени в първия ден на 4-ия международен турнир „Кралица на Аида“, който се провежда в хасковската спортна зала „Дружба“.

Преди обяд Лейла Куйракович от Босна и Херцеговина беше коронясана за „Кралица на Аида“. Раздаването на награди и медали продължи и след официалното откриване на състезанието в ранния следобед.

Кметът Станислав Дечев откри официално турнира, като изрази надеждата си, че сред многото красиви и талантливи гимнастички тук са и бъдещите Златни момичета. Градоначалникът награди част от призьорките заедно със своите заместници Мария Вълчева и Динко Тенев. Председателят на хасковския спортен клуб по художествена гимнастика „Аида“ Яна Михайлова благодари на общината за помощта и връчи на кмета голяма купа.

Гимнастичките на „Аида“ изненадоха и разчувстваха Яна Михайлова с емоционален танц, цветя и мили думи. В програмата по откриването се представиха още грациите на Михайлова от Кърджали, украинките, които тренират в Хасково, както и арменският танцов състав „Йеразанк“, който е съставен от изпълнители от хасковското Народно читалище „Арарат 2001“ и ОАБС „Парекордзаган“ – Пловдив с ръководител Анжела Везирян – Начева.

Както Haskovo.info писа, в двудневния турнир по художествена гимнастика участват близо 500 състезателки от 19 клуба. Има и състезателки от Испания, Кипър, Босна и Херцеговина, Сърбия, Македония и Украйна. Надпреварата продължава и в неделя.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button