Хасково

Първокласничка омая журито на „Орфеево изворче“

Донна Латева

Донна Латева

3 ученички от хасковското ОУ „Климент Охридски“ се завърнаха с отличия от националния фолклорен конкурс „Орфеево изворче“, който се проведе в Стара Загора.

7-годишната Донна Латева взе „Златна Орфеева лира“ при най-малките певци. „Журито ръкопляска на изпълнението й и заяви, че малката е целуната от Господ“, разказа ръководителката на фолклорна формация „Тракийка“ към училището Анета Балтова.  

Близначките Памела и Габриела се представиха с дуетна песен в конкурса, посветен на Тракия и спечелиха „Бронзова Орфеева лира“.

Награда за участие получи и петокласничката Джансу Дауд, която се готви за националния конкурс в Димитровград през юни.

„Орфеево изворче“  събра над 2000 участници от цялата страна. Възпитаничките на формация „Тракийка“ към ОУ „Климент Охридски“ бяха единствените представители на Хасково. Те ще участват и в събора на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“.

Близначките Памела и Габриела

Памела и Габриела

Джансу Дауд

Джансу Дауд (в средата)

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button