Регион

Индустриална зона – Свиленград отваря врати догодина

Индустриалната зонаПублично-частно партньорство за създаване на Индустриална зона – Свиленград инициира кметът Георги Манолов. Целта е до година и половина зоната реално да заработи и да се отворят нови работни места  за населението в пограничния район.

Градоначалникът ще представи пред общинския съвет анализ, изготвен от специалисти, който  ще обхване  икономическата ситуация в страната, съотношението  разходи – ползи за общината и бъдещия инвеститор, насоченост на дейността – логистика, транспорт, складови бази, за производствени нужди, хипермаркети.

На базата на тази разработка общината ще потърси подходящите инвеститори, след като Общинският съвет приеме решение за създаване на акционерно дружество. 

Администрацията ще участва в него с апортна  вноска – теренът от близо 100 000 кв.м., който закупи от Министерство на земеделието за 250 000 лв. Свиленград е единствената българска община, закупила имот от държавата. По подобен модел – с апортна вноска  общинска земя,  бе създадено публично-частно партньорство за газифицирането на Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button