Регион

„Вулкан Цимент“ дари на Димитровград 90 апартамента

Стефан Димитров

Стефан Димитров

Договор за безвъзмездно дарение на 90 апартамента, собственост на „Вулкан Цимент“, подписаха кметът на Димитровград Стефан Димитров, председателят на местния Общински съвет Катя Чалъкова и главният изпълнителен директор на „Италчементи груп“ Набил Пол Франсис. 

Обособените имоти са разположени в 18 ведомствени жилищни сгради, вписани в активите на дружеството, чийто собственик е италианската компания „Италчименти груп“.
Прехвърлянето на собствеността в ръцете на общината е в съответствие със социалната политика на „Италчементи груп“ коментира Набил Пол Франсис. Той изрази увереност, че общината ще използва новите придобивки за подпомагане на най-уязвимите прослойки от местното население. 

Кметът Стефан Димитров обясни, че сега предстои да бъде намерено финансиране за реновиране на сградите. Първата стъпка в тази насока е срещата на градоначалника с с министъра по еврофондовете Томислав Дончев в петък. 

Стефан Димитров уточни, че съществуват две основни виждания каква да бъде социална жилищна политика, която общините по места занапред да провеждат. Едната е свързана с предоставяне на терени на безимотни от различни етноси, желаещи сами да построят своите домове. Идеята е паралелно с това да им бъде осигурена и целева финансова помощ. Друг вариант е съществуващите жилища да бъдат постепенно реновирани, а впоследствие – отдадени за ползване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button