Хасково

Пенсионерите връчиха протестна декларация на министър Младенов

снимка: Георги ДаскаловПротестен митинг организира на площад „Свобода“ гражданското сдружение на пенсионерите в Хасково. Пред микрофона ораторите се поискаха увеличаване на минималните заплати и пенсии  в съответствие с реалната инфлация, подобряване на здравеопазването, по-голяма социална защита на хората от третата възраст. 

Възрастните хора настояват минималната пенсия да стане 200 лева, а минималната заплата – 300 лева. „Спрете геноцида над българския народ“, гласеше един от лозунгите.

След като първоначално не бе допуснат в сградата на областна администрация, за да връчи декларация, по-късно председателят на сдружението Стайко Колев връчи на излизащия от там министър на труда и социалната политика Тотю Младенов исканията, адресирани до Парламента и Министерския съвет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button