Хасково

4,5 милиона инвестиции в социалната сфера в Хасковско

Тотю Младенов в социалната трапезария4,5 милиона инвестиции предстои да бъдат направени в социалната сфера в Хасковска област, съобщи министър Тотю Младенов, който днес се срещна с подчинените си и със социални партньори в региона.

3,5 милиона ще бъдат вложени в създаването на защитено жилище в Свиленград и 5 центъра от семеен тип в областта, които ще сменят детските домове до няколко години. 1 милион е предвиден за заведение за деца от 0 до 3 години в Димитровград.

В следващите три месеца всички институции в държавата ще засилят проверките за спазването на данъчното и осигурителното законодателство, коментира министърът.

Целуването на ръкатаСпоред него по този начин голяма част от сивата икономика ще излезе на светло и така ще се осигурят много приходи в държавата. Парите пък ще послужат за повишаването на минималната заплата и пенсиите.

По-късно министър Младенов посети социални заведения, местни фирми и социална трапезария в Хасково.   Там той бе посрещнат от благодарни пенсионери, които са доволни от безплатната храна. Трапезарията обаче приключва след месец. Социално слабите помолиха министъра работата й да продължи, а той обеща да направи необходимото. В знак на благодарност баба Станка му целуна ръка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Безработен
Безработен
01.04.2011 9:15 9:15

Днес е 1 април-подходящ за празник на ГЕРБ.Честит празник,ГЕРБ!

иван
иван
01.04.2011 15:44 15:44

отворете границите са туристи от украина беларус русия и ще спечелите само за сезона ЕДИН МИЛИАРД ДОЛАРА допълнително. Израел за 2010 година със това си деисжие за 3 месеца спечели 100 Милиона долара. турция е ришила да въведе безвизов за РУСИЯ

Анонимен
Анонимен
01.04.2011 21:21 21:21

Странно как господин Младенов раздава милиони на думи, а реално нищо не се е видяло и подорбило в положението на децата от домовете. Само мизерия. нехуманно отношение и персонал без мисъл и амбиция и безхаберно некомпетенто ръковдство на ниво институционално, общинско и регионално ниво. Добре е Тотю да си направи сметка с какви хора работи и че трябва да работи за хората, като хората.

Back to top button