Хасково

Китайският посланик се среща с бизнеса в Димитровград

Гуо ЙеджоуНа официално еднодневно посещение в Димитровград пристигна Негово Превъзходителство Гуо Йеджоу, който е извънреден и пълномощен посланик в София на Китайската народна република. 

Гуо Йеджоу се срещна с кмета Стефан Димитров. По-късно дипломатът посети най-големия торов производител в страната – „Неохим“ АД. 

В програмата на посланика е включено и посещение в лятната читалня на Градска библиотека „Пеньо Пенев“, където той ще бъде посрещнат с изпълнения на димитровградския Духов оркестър.

Срещата в общинатаГостът ще дари експонатите от изложбата „Тибетско изкуство“, показани преди време в местния Исторически музей. Гуо Йеджоу  ще предостави безвъзмездно и отбрана литература за фонда на градската библиотека.

В края на визитата китайският посланик ще проведе среща с представители на бизнеса от общината. На нея ще бъдат обсъдени възможностите за установяване на търговски взаимоотношения и разширяването на стокообмена между България и Китай.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button