Регион

Осигуриха 4.4 млн. лв. за климатици за още 1 070 домакинства в Димитровград

Договорен е допълнителен ресурс от 4 405 010 лв. за подмяната на старите печки с климатици на още 1 070 домакинства в Димитровград, съобщават от общината.

Те не са били класирани при досегашната процедура по проекта за подобряване качеството на въздуха чрез подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво с алтернативни. Сега раздаването на климатиците ще започне по низходящ ред, стартирайки от първото неодобрено заявление на база на получените точки при направеното класиране, информират от кметството.

Подготвя се документация за подписване на анекс към договора за безвъзмездна финансова помощ между Община Димитровград и Министерството на околната среда и водите. След това ще се пристъпи към обявяване на обществени поръчки за доставка и монтаж на новите отоплителни уреди.

Поставянето на климатици в града започна от 7 февруари 2022 г. и за първото тримесечие са монтирани общо 660 климатика на 250 домакинства. Фирмата изпълнител е създала организация до края на ноември да бъдат монтирани новите уреди на всички класирани кандидати, посочват от общината. Досега бяха отпуснати 7.5 млн. лв. за 2 815 климатика.

В новия програмен период 2021-2027 е предвидена аналогична процедура, в която Димитровград отново ще участва, допълват от кметството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button