Хасково

Кметове търсят съдействие от хасковски депутати за пътни ремонти

Кметовете на Любимец, Ивайловград и Маджарово са се срещнали днес с петима хасковски депутати по покана на областния управител Катя Панева. В нея са участвали народните представители Владимир Маринов, Георги Станков, Младен Запрянов, Мюмюн Мюмюн, Силви Кирилов, съобщават от областната администрация.

Като основен проблем кметът на Любимец Анастас Анастасов е посочил ремонтът на околовръстния път на града, който е частично направен през 2018 г. по общински проект, но още не е довършен. Той е поискал държавата да отдели средства за завършването на отсечката от 2 700 метра. По негови изчисления разработката е за малко над 6 млн. лева, до момента са вложени 1.2 млн. лева, като са необходими още около 4.9 млн. При реализацията му ще бъде разтоварен тежкотоварният трафик.

Околовръстното се намира между два републикански пътя, свързващи Любимец с Ивайловград, е подчертала ивайловградската кметица Диана Овчарова. Тя е обяснила, че това е основният път, в който се влиза и излиза от Ивайловград, ако пътят през Гърция е затворен, както бе доскоро заради пандемията.

Кметът на Маджарово Ерджан Юсуф се е жалвал от изключително окаяното състояние на републиканската отсечка Маджарово – Бориславци – Дъбовец, която също се свързва с пътя Любимец – Ивайловград. Той е посочил още, че е наболял проблемът с липсата от около година на подразделение на бюрото по труда в общината. Юсуф е заявил, че ще осигури помещение и е апелирал да се потърси възможност за назначаване на такъв човек, дори на половин работен ден. Коментирани били и ВиК структурите в селата Малко Брягово и Горни Главанак.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button