Спорт

Григор Димитров с победа на двойки в Рим

Григор Димитров се класира за втория кръг на двойки на турнира по тенис на червени кортове от сериите „Мастърс“ в италианската столица Рим с награден фонд 6 милиона евро, съобщават от федерацията.

Димитров и Хуберт Хуркач (Полша) победиха Иван Додиг (Хърватия) и Остин Крайчек (САЩ) с 2:6, 7:6(5), 10-6 след 100 минути игра. Двукратният шампион при мъжките дуети в турнирите от Големия шлем Додиг и партньорът му в този мач Крайчек стартираха отлично и след серия от четири поредни гейма дръпнаха с 5:1 по пътя си към успеха в първия сет.

Втората част беше равностойна и премина без пробиви, а в тайбрека Димитров и Хуркач поведоха с 6:2 точки и стигнаха до изравняване на резултата. В решителния шампионски тайбрек до 10 точки българинът и полякът взеха аванс от 5:2 и не допуснаха обрат.

Хасковлията започва участието си на сингъл утре в първия кръг срещу квалификанта Брендън Накашима (САЩ).

Тенис

Три победи пък постигнаха българските представители на старта на турнира за юноши и девойки от четвърта категория на ITF в Истанбул (Турция). Поставената под №3 при девойките Александра Габровска победи Зумра Балкан от Турция с 6-1, 4-6, 6-3. Четвъртата в схемата Ива Иванова се наложи над друга представителка на домакините Ниса Булют с 6-2, 7-6(5). Каталина Петрова допусна поражение от Дефне Асбанас от Турция с 2-6, 1-6.

В турнира на двойки при юношите Георги Георгиев от хасковския клуб и Павел Маринов елиминираха първите поставени №1 Юзид Лахжомри от Мароко и Ахмед Заки от Египет. Утре стартира надпреварата в основната схема на сингъл при юношите. Там ще бъдем представени от Георги Георгиев, Павел Маринов и Александър Николов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button