Хасково

ЦЗПЗ: Все по-често ни се налага да защитаваме правата на лекарите

Представителите на ЦЗПЗВсе по-често на гражданските сдружения им се налага да защитават правата на лекарите, за да могат да гарантират правата на пациентите. Това съобщи в днес в Хасково Теодора Захариева от Центъра за защита правата в здравеопазването, която заедно с колегите си д-р Стойчо Кацаров и Асен Георгиев участва в дискусия на тема „Правата в здравеопазването“. 

„Защитаваме правата на пациентите до колкото можем заради нормативните абсурдите на Министерството на здравеопазването, които директно вкарваме в Административен съд“, коментира още Захариева. Тя бе категорична, че лекари и пациенти са на колене пред администрацията, която от години не е влизала в лечебните заведения.

Специалистите от Центъра за защита правата в здравеопазването разясниха правата на пациентите, правото им на свободен избор на личен лекар и лечебно заведение и принципите за право на достъпна и качествена медицинска помощ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button