Хасково

Отдадоха под наем 6 парка в Хасково

6 парка бяха отдадени под наем за 10 години в Хасково. В общината се проведоха публичните търгове. За парковете се явиха 12 кандидати, като комисията обяви победителите, предложили най-висока месечна наемна цена, съобщават от общината.

За Парк „Мерсито“ са се явили двама кандидати – „ЕСКОМ“ ООД и „Пеневски“ ЕООД. „ЕСКОМ“ ООД е предложил 710 лева без ДДС, но печели „Пеневски“ ЕООД с предложение за месечна наемна цена в размер на 1 501,16 лв. без ДДС.

За Парк „Добруджа“ се е явил един участник „СИСА 71“ ЕООД, предложил месечна наемна цена в размер на 222 лв. без ДДС.

За Парк в кв. „Болярово“ са се явили двама участници. ЕТ „Дани-Йорданка Христова“ с ценово предложение от 655 лв. без ДДС и „СИСА 71“ ЕООД с ценово предложение 333 лева без ДДС. Печели първият с по-високото предложение за месечна наемна цена.

За Парк „Кенана“ се е явил един участник „Си Парк“ ЕООД, предложил месечна наемна цена в размер на 260 лв. без ДДС.

За Парк „Лебеда“ са се явили трима участници – „Ракомс“ ЕООД с ценово предложение от 3 337 лева без ДДС, „Ади Енерджи Груп“ ЕООД с ценово предложение от 1 200 лева без ДДС и „Козирог-ЕН“ ЕООД с ценово предложение от 1 400 лева без ДДС. Печели първият, който е предложил най-високата месечна наемна цена.

За парка до ОУ „Св. Иван Рилски“ са били подадени три оферти. По подадената оферта от „Ен Ем Ер“ООД не се е явил участник в залата и пликът с документите не е отварян. Вторият участник, представляващ „ГЕРИ РИД“ ЕООД е бил декласиран, поради нередовни документи. Спечелил е третият участник – „Николета 71“ ЕООД, предложил месечна наемна цена в размер на 405 лв. без ДДС.

Задължение на наемателите е да поддържат парковата среда – да се грижат за зелените площи, чистота в обектите, да поддържат детските съоръжения, където са налични и да стопанисват обектите.

8 коментара

  1. Парка „Мерсито“ предварително се знаеше кой ще го стопанисва,а Еском се е явил на търга просто само за параван. Нали са „съседи“ и „Арменския парк“/Мерсито/ ще командва Златина. И да намалите цените и по- големи салати да предлагате, нали е кръчма! Бях писал/а/ че цените там са все едно съм на Слънчев бряг….

    1. Парка „Мерсито“ си има „съседи“,има си и „близки“ за отдих на морето!

      1. Да, знаем коя е шефката на ОП“Почивно дело“, моля,моля !! Май тук ми намирисва на конфликт на интереси…..

  2. Добре де Еском и от кръчми ли разбират. Аз мислех че само от кабели и телевизии ама явно кръчмарската работа е златна и се натискат и за нея

  3. Някак удобно в статията в хасково нет името на Еском не се споменава. Защо така тези хора се срамуват че искат да стават кръчмари ли или там цари свобода на словото и удобно се пропуска името на фирмата-хранителка. Много прости хора ейййй.

  4. Общината май е трябвало да сложи минимални месечни цени за наем, защото тези, които са обявени за спечелили, са смешни и подигравка с жителите на града. Тъжно е как някой печели на гърба на останалите и то, под егидата на общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button