Хасково

Втори ден тържества в гимназиите за изпращането на абитуриентите

За втори пореден ден гимназии в Хасково изпращат тържествено своите абитуриенти.

И днес това стана с празнична програма в училищата. Имаше много песни, танци, традиционното броене до 12, емоционални послания и изненади. През следващата седмица на зрелостниците им предстоят матури, а след тях започват баловете.

Във ФСГ изпратиха 124 абитуриенти на патронния празник

 

124 абитуриенти изпратиха на патронния празник във Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“ в Хасково.

Изпращане

Зрелостниците са от пет паралелки – Икономическа информатика, Оперативно счетоводство, Банково дело, Митническа и данъчна администрация и Електронна търговия. Всички бяха поздравени от директора Цанко Цанков, който награди отличниците. Средният успех на випуска преди матурите е 5.38 и е по-висок от миналогодишния.

Изпращане

Талантливи ученици поздравиха абитуриентите с песни. За Мис на випуска беше избрана Ралица Чавдарова, а Мистър стана Кристиян Костадинов. Балът на ФСГ е на 24 май в комплекс в парк „Кенана“.

Професионалната гимназия по транспорт с химн за завършването на випуска

Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „Никола Вапцаров“ в Хасково също изпрати тържествено своите абитуриенти.

Изпращане

Специален акцент на празника бе химна на училището. Автор на музиката е Николай Делчев, а текстът е на Мария Мариновска – и двамата учители в гимназията. Химнът на ПГТАТ бе изпълнен от ученици на Делчев.
С емоционални слова дванадесетокласниците бяха поздравени от своите учители и съученици. Награди за отличници и изявени участници в училищния живот, както и поздрав към всички завършващи отправи директорът на гимназията Донка Станчева.

Абитуриентите изненадаха своите класни с авторски стихотворения в знак на признателност и благодарност за грижите и усилията, положени през петте години, прекарани в училище. Тържеството завърши с прощаване със знамето и кръшно българско хоро.

Гимназията по туризъм изпрати 5 паралелки с абитуриенти

 

За 5 паралелки дванадесетокласници от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Хасково днес беше последният учебен ден.

Изпращане

Директорът на училището Пенка Георгиева им пожела да гледат уверено напред и никога да не спират пред предизвикателствата на живота. Гимназията изпраща випуск с активни ученици в различни области – в професията, в училищния живот, в изкуството, в спорта, в благотворителността. С грамоти бяха отличени Симона Георгиева и Кристияна Димитрова от 12 а клас, Камелия Карабашева, Виктория Шумарова, Стефани Кикова, Валентин Янков, Теодора Кючукова и Атанас Христов от 12 б клас, Златимира Шубелиева, Джулия Иробалиева и Христо Христов от 12 г клас, Виктория Минчева, Габриела Тодорова, Теодора Николова, Илияна Димитрова и Жида Ал-Касаут от 12 д клас.

Изпращане

Послание към по-малките ученици от името на випуск 2022 г. прочете Камелия Карабашева от 12 б клас. Този момент е традиция за училището. Зрелостниците подариха на любимото училище и нова книга за послания.

Поздрав към завършващите отправиха танцьорите от клуб „Фолклорни ритми“ към гимназията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button